Warning: Illegal string offset 'html' in /home/nissansi/public_html/forums/cache/skin_cache/cacheid_3/skin_topic.php on line 380

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nissansi/public_html/forums/cache/skin_cache/cacheid_3/skin_topic.php:380) in /home/nissansi/public_html/forums/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 110

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nissansi/public_html/forums/cache/skin_cache/cacheid_3/skin_topic.php:380) in /home/nissansi/public_html/forums/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 127

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nissansi/public_html/forums/cache/skin_cache/cacheid_3/skin_topic.php:380) in /home/nissansi/public_html/forums/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 136

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nissansi/public_html/forums/cache/skin_cache/cacheid_3/skin_topic.php:380) in /home/nissansi/public_html/forums/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 137

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nissansi/public_html/forums/cache/skin_cache/cacheid_3/skin_topic.php:380) in /home/nissansi/public_html/forums/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 141
1999 Mirage VRX - crappy cold start/idle/performance/fuel economy - Hardtuned.net
←  Mitsubishi (evotuned.com)

»
Hardtuned Classifieds

1999 Mirage VRX - crappy cold start/idle/p...

junkie's Photo junkie 16 Jan 2012

Guys

Need some help, this thing is doing my head in


Its my wifes Mirage, been trying to fix the problem for a couple of months now

Basically, if I let it sit overnight and start it in the morning, it runs on two then three cylinders for a minute or so, with the odd stall, then clears up and starts idling fine. When its warm, no problems at all. Its also gutless during normal driving, like driving with the handbrake up and fuel economy is pretty crappy, about 300-350 kays per tank

So far I have done the following:

New plugs
New leads
Clean dizzy contacts and rotor button
Clean throttle body and intake manifold (twice) - this fixes the problem for a few days, but it comes back
New air filter
New fuel filter

Could it be a busted oxy sensor causing the plugs to foul up? I'll pull them out this weekend and see what they look like.

Engine itself is in good nick, serviced every 6 months with fresh oil and filter and the car has done 135,000km

thanks!
Quote

Your Strange's Photo Your Strange 21 Jan 2012

check the vacuum lines, there is a shitty one under the intake manifold which is hard to tell if its split. buy and length of it and just change them all, cost you $10 and may fix your problem
Quote