Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Need help with wandering idle'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General Forums
    • General Automotive Chat
    • New Member Introductions!
    • Members Rides
    • Car Photoshoots
    • Motorsports
    • Event Coverage
  • Classifieds
    • Latest Parts from our Sponsors
    • Cars for Sale
    • Bikes for Sale
    • Parts for Sale
    • Stuff for Sale
    • Wanted to Buy
  • Sponsors Forums
    • Sponsor Forums
  • Technical & Support
    • Fabrication & Customisation
    • Car Audio & Electrical
    • Nissan Silvia (nissansilvia.com)
    • Nissan Skyline (skyline-gt.com)
    • Nissan GTR (gtroc.com)
    • Nissan 350z (350tuned.com)
    • Toyota (ttuned.com)
    • Mazda (mazdatuned.com)
    • Subaru (subituned.com.au)
    • Mitsubishi (evotuned.com)
    • Honda (hondatuned.com)
    • Euro (eurotuned.com.au)
    • 4WD Chat
    • Bikes
  • Lifestyle
    • General Off Topic Discussions
    • Sports Forum
    • Holidays & Travelling
    • Fitness Diet Bodybuilding
    • Tech & Gadgets
    • Computer & Video Games
    • Movies, Video & TV
    • Music
    • Girls ONLY chat
    • Jokes & Fun Stuff
    • Art, Graphics & Photography
    • Careers & Jobs
  • State forums
    • Australia - South Australia
    • Australia - Victoria
    • Australia - New South Wales
    • Australia - Queensland
    • Australia - Western Australia
    • Australia - ACT
    • Australia - Tasmania
    • Australia - Northern Territory
  • ADMIN & HELP
    • **WEBSITE HELP FORUM**

Calendars

  • Show All
  • Australia - National
  • Australia - QLD
  • Australia - NSW
  • Australia - VIC
  • Australia - ACT
  • Australia - TAS
  • Australia - SA
  • Australia - WA
  • Australia - NT
  • New Zealand
  • Japan - Asia
  • United States & Canada
  • United Kingdom
  • Europe
  • International

Found 1 result

  1. I have a 1991 S13 that has a strange problem with its idle aswell as a high idle and cold start issues Not long ago I made a short ram intake with made cold starts abit rougher In the morning when I go to start the car it is rough and stutters and struggles for a few seconds to maybe 10 max and its been like that for a couple of months Now its started idling at 1500rpm and sometimes higher but the strangest part is when driving and I push the clutch in the rpm with bounce up and down from 1000 to 2000 without me touching the accelerater and I can't seem to find anyones thread having that issue I have spend many hours on the net in the last few days trying to find anything about the wandering idle but can't find a thread on it So far to fix the issue I have pulled the entire manifold off and pulled the IACV (Idle air control valve) off and cleaned it out (wasn't really that dirty) and cleaned out all the runners and manifold I have checked my voltage for my TPS (throttle position sensor) and it sits nicely at .44 volts Checked every vaccume line I can think of and double checked every one I had to take off when taking the manifold off Checked for the kinked coolant hose at to the IACV which some people have had idle issues from Played endless with my idle contol screw only to find that it only idles high when I play with it....at the moment it is screwed down as far as it goes I am looking at buying a known working IACV but before that wanted to see if anyone has had the same issues and if it was something simple Mainly because I am having trouble finding a good IACV and they ain't cheap Also its a prick to get the manifold off and don't want to have to go though it again if it is not the cause off the problem I have a link to a video of the idle prople when driving that seems that no one can explain Any help would be great because it is driving me insane having to drive to work (over a hour each way) with a car that is playing up so anything I can do to test if things are working and what not would be great Link to video Thanks in advance, Aaron
×