Jump to content
Sign in to follow this  
Pointless dribbler

Loss of power/boost.

Recommended Posts

Hello peoples I'm in need of help. Long story but here goes.

 

I recently had my engine and box out changing clutch and changing a few hoses. When I put it all back together and got it running again it idles and runs like normal off boost but feels choked on boost. Usually run 18psi but will only manage 10 regardless of weather the ebc is set to high/low or off, and even then will barely chirp 1st. Thing is it doesn't stutter or misfire or show any abnormal signs of smoke and will rev to 7000+ smoothly. I think its running a little rich(haven't pulled plugs to confirm) because it crackles on decel where it didn't before. It feels like retarded timing.

 

Car is a 180sx with a basic ol sr running a nistune, nismo 740's, z32, T518z and easy cams.

 

Things I've done/checked.

-Had basic service, plugs, oils, air and fuel filters. Fresh tank and some injector cleaner.

-Went over intercooler and pipes numerous times, no rags, no damage. Made a rig and pumped 20+psi into it, no leaks.

-Dropped and checked each section of exhaust individually, all clear. Drove it with dump only to be certain. Same shit.

-I sort of discounted the turbo because of the no smoke, no excessive shaft play and the fact it still makes boost. I did however wire the wastegate shut which resulted in 18psi but still no power.

-Ran diagnostic check. 55 all clear.

-Ran a few voltage checks, solid 14+ at pump and battery.

I haven't tested TPS, AFM, knock sensor, fuel pressure or coil packs because I can't really see any of their symptoms in my problem, being that it idles and runs smooth and doesn't misfire or stutter. I could be missing something here though.

 

I did blow the 80amp starter fuse when I had clutch dramas trying to bump start it in 2nd. I also had to replace my engine to chassis earth because of this.

Now I'm wondering could that electrical spike have messed with the nistune in some way? Keeping in mind it still idles perfect with 740's and cams.

 

I'm just searching for any suggestions or help on something I may have missed before I take it to someone with a dyno.

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×