Jump to content
Sign in to follow this  
Neptune Harrod

SR20DET idling/bogging issues HELP

Recommended Posts

Recently swapped a sr20det into my s13 doing a de to det conversion car starts up fairly quick and idles and it goes low then almost stalls then going up being low again then again same almost stalls. And if I give it a tap on the accelerator it dies.

Note. I have played with the cas. And if I move the cas elsewhere it struggles to turn on at all or if it does turns on for a bit then dies

HELP

CHEERS

Share this post


Link to post
Share on other sites

rest the CAS as per the workshop manual. pull the rocker cover off. and you really hsould have noted the original porisiton of it.

you will also need to know how to time it.

 

checked for blown intercooler hoses / rags in the intake.

 

what your describing will also happen if you got a blown intercooler silicone hose or soemthing.

 

then again it could be anything. try looking for other things, and reset cas to stock standard

Share this post


Link to post
Share on other sites

afm plugged in?

checked all cooler pipes?

checked for rags in pipese.

checked fuel filter.

checked injectors, fuel pump etc.

checked earthing.

dont have any vacuum lines not plugged back in?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Make sure it's the turbo AFM and not the DE AFM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×