Jump to content
Sign in to follow this  
Daniel Ostrovskih

mates supra

Recommended Posts

hey guys, my friend bought a supra today and it was working fine on the drive back to my mates house, but after the car was sitting there for about an hour, there was something wrong with the engine.. either the engine or the clutch or gear...

 

the problem is pretty much the car backfires before it even reaches the redline of the car so it pretty much backfires around 3-5k rpms, not only that but when you flat foot it it doesnt accelerate at all.. any ideas ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

to be honest, it has no mods expect a really badly installed pod, the pod is just hanging on the side of the engine with no piping... also all i know about the engine is its non turbo..... sorry guys dont know much about supras is there different types of non turbo supras or ? i feel bad for the kid, the car was fine until he got home and now the car is driving like a slug

Share this post


Link to post
Share on other sites

to be honest, it has no mods expect a really badly installed pod, the pod is just hanging on the side of the engine with no piping... also all i know about the engine is its non turbo..... sorry guys dont know much about supras is there different types of non turbo supras or ? i feel bad for the kid, the car was fine until he got home and now the car is driving like a slug

 

Yes there are many different types of non turbo supras. Do you know what year it is? That would at least narrow it down a bit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok so 2jz-ge motor. Do you know if the engine check light has come on at all?

 

Is it running bad all of the time now or only when its warmed up?

Share this post


Link to post
Share on other sites

no light comes up, and its all the time, he got it from essedon and bought it back to dandy so it was like a 1-2 hour drive and the car was fine, but after turned the car off for about an hour then when he drove it again it started backfiring for no reason and if you flat foot it it doesnt even accelerate

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×